A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

Виробнича практика на підприємствах з професії "Конролер-касир"

Дата: 28.04.2023 11:27
Кількість переглядів: 91

Відповідно до робочих навчальних планів та програм з 11 квітня 2023 року здобувачі освіти третього курсу групи Б-20-8 з професії «контролер-касир» проходять виробничу практику на робочих місцях у торгових закладах міста Хмільника.

Професія контролера-касира не менш складна і відповідальна, ніж інші професії. Адже контролер-касир повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи, але і бути чудовим практиком. Контролер-касир – це обличчя підприємства. Адже часто саме він першим зустрічає відвідувачів, або проводжає їх. Специфіка роботи контролера-касира полягає у відповідальному і доброзичливому обслуговуванні покупців та умінні уважно працювати з грошима. Контролер-касир повинен володіти гарно поставленим голосом та дикцією, вміти працювати в команді, швидко навчатися, мати міцні знання з математики.

Під час проходження виробничої практики на робочих місцях здобувачі освіти показують себе з позитивної сторони, освоюють навички роботи з покупцями, контрольно-касовим обладнанням, асортиментом товарів, проходять навчання на найновітнішому обладнанні, яке використовується в сучасних закладах торгівлі і дає змогу розширити вірогідність працевлаштування, адже потреба у фахівцях цих професій постійно зростає. Кваліфікація контролера-касира важлива з погляду кар’єрного зростання, як невід’ємна складова торговельного процесу.

Торгівля - рушійна сила економіки. У період розвитку торгового бізнесу питання професійної підготовки працівників торгівлі набувають особливої актуальності. Ринок праці потребує професійних контролерів-касирів. Перехід України до ринкової економіки визначив нові умови діяльності вітчизняних фірм, підприємств сфери торгівлі і послуг, тому і потрібні кваліфіковані спеціалісти торгівлі. Сучасний контролер-касир - це і товарознавець, і маркетолог та ініціативна, самостійна в прийнятті рішень особистість, професійно освічена людина.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора