A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

Територія толерантності

Дата: 22.04.2021 11:55
Кількість переглядів: 383

З 19 по 23 квітня у ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» проходить тиждень психології під гаслом «Територія толерантності».

Актуальність виховання толерантності здобувачів освіти у сучасному українському суспільстві великою мірою зумовлюється тим, що у  світі поширюються  нетерпимістьі та неповага, які спричинені пандемією коронавірусу, поширенням домашнього насильства та булінгу між підлітками, економічною нестабільністю, соціальною нерівністю,  розпалюванням Росією конфлікту між сходом і заходом України , актвізацією злочинності, тероризму, техногенними катастрофами та соціальними потрясіннями.

Здобувачі освіти ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» приєдналися до обласного конкурсу молодіжних проєктів «Лідер року 2021» і на протязі чотирьох місяців працювали над вирішенням актуального та соціального питання – розвиток почуття власної гідності та пропагування людяності, терпимості, взаємоповаги та взаєморозуміння між учнями нашого ліцею.

Учнівське самоврядування на чолі з президентом ліцею – Охотою Богданою розробили опитувальник по виявленню толерантного ставлення до людей, заняття-тренінг до цієї теми а також створили емблеми, які зобразили на панелях ліцею.

Таким чином в стінах нашого ліцею було створено можливості для самореалізації здобувачів освіти та залучено їх до усвідомленої участі у вирішенні важливих питань закладу.

У пошуку ідеї для нашого проекту ми звернули увагу на невпевненість людей у завтрашньому дні, їх озлобленість, неповагу та зневажливе ставлення один до одного, що особливо проявилося під час локдауну, коли всі опинилися ізольованими  від інших людей та закритими удома. Ми зрозуміли, що людям бракує нормального спілкування. Звичайно кожен замислився над тим, як комфортно співіснувати один з одним, щоб не марнувати сил на міжособистісні конфлікти, «побутові війни». Адже краще потратити свій час на саморозвиток, щоб у майбутньому досягти успіху у житті. А для цього нам потрібно зрозуміти, що толерантність людини – це найважливіша умова миру і злагоди в сім’ї, а, також, в колективі та суспільстві.

Висловлюємо велику подяку усьому учнівському самоврядуванню та дітям-художникам, що приймали участь у цьому проєкті: Охоті Богдані, Маліновській Віті, Дубовій Віті, Поліщук Тані, Радченко Максимові та іншим здобувачам освіти ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник».

   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора