A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

Педчитання у нашому ліцеї

Дата: 13.01.2022 13:28
Кількість переглядів: 183

    Традиційно у січні місяці, коли здобувачі освіти відпочивають на зимових канікулах, у Державному навчальному закладі «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» були проведені педагогічні читання на тему «Змішане навчання як технологія змін в сучасних умовах».

       Розпочала захід, із вступним словом, методист навчального закладу  Котлярова О.В., яка зазначила, що пандемія внесла корективи у організацію освітнього процесу і змусила всіх опановувати цифрові інструменти й нові педагогічні підходи та методики навчання.  Викладач спецдисциплін      Варівченко А.В.  відмітила, що в умовах переходу на формат онлайн-навчання виникла потреба використання засобів з функціями групових чатів, дзвінків та конференцій. Одними з інструментів, найбільш пристосованих для навчання та зручних у використанні, є програми Zoom, Google Meet.

 Викладач Будківська С.П. відмітила, що  потрібно бути готовими до ширшого використання технологій дистанційного навчання, а отже це має бути відображено у низці документів. Одним з таких документів є програма навчальної дисципліни або силабус. За місцем в освітньому процесі, силабус загалом теж саме, що й навчальна програма дисципліни, але з тією різницею,  що силабус — динамічний, гнучкий інструмент викладача.    Силабус це не просто новий термін в освіті, а це нова філософія у підходах до програмування дисциплін. 

Майстер виробничого навчання  Доценко О.І. поділилася власним досвідом   з педагогами щодо   швидкого адаптування до нових умов,   викладати матеріал свого предмету так, щоб це було цікаво, корисно і просто для засвоєння здобувачами освіти не зважаючи ні на час, ні на відстань.

 

Також у рамках педагогічних читань   було організовано виставку передового досвіду: дидактичний, роздатковий, інформаційний матеріал викладачів та майстрів в/н, який сприяє розвитку загальноліцейної методичної проблеми та впровадженню в навчальний процес інноваційних технологій навчання.

Педагогічні читання спонукають     впроваджувати нові технології, форми і методи професійної підготовки здобувачів освіти, сприяють творчому та професійному розвитку педагогічних працівників.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора