A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

День Соборності 2024

Дата: 22.01.2024 14:08
Кількість переглядів: 20

 

«Наша єдність – наша зброя»
Під таким гаслом проходить відзначення Дня Соборності – 2024. В читальному залі КЗ «Хмільницька публічна бібліотека» здобувачі освіти ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник» прийняли участь у годині державності «Вона наш вибір, наша мрія, соборна вільна Україна».

Акт Злуки, проголошений 105 років тому – 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві, став епохальною історичною подією, коли українські землі об’єдналися в одній державі. Це стало основоположною віхою українського державотворення та символом і легендою для наступних поколінь борців за Україну. Перегляд фільму «Соборність. Виклик довжиною в століття» допоміг зануритись у той час.

Розповідь «Собори наших душ» член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Дмитро Власійчук розпочав такими словами: «Молоде покоління має берегти свою духовну культуру, бо історичне й культурне безпам’ятство, неуцтво перетворює людину на перекоти поле, що не тримається корінням за рідну землю і лише засмічує її, а душу з величного храму перетворює на руїну». Дмитро Іванович знайомив молодь з своїми творами та розповідав про їх глибокий зміст , красу, багатство української національної обрядовості, звичаєвості, традиційності.

 Про події та діячів, які боролися за об'єднання українських земель, відродження незалежної соборної України розповідають матеріали книжкових виставок «Є і буде моя Україна», «Я люблю свою Україну».

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих борців за Україну.

Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Єднаймося!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора