Всесвітній день яблук
У календарі незвичайних дат 21 жовтня відзначається як Всесвітній день яблук. З давніх-давен цінують яблука в Україні. І не дивно, адже це не просто смачні та корисні плоди, а справжнє джерело натхнення для творчих кулінарних експериментів. Їх соковитість, солодкість і гармонійна кислинка відкривають безмежні можливості для створення оригінальних страв, які здивують навіть найвибагливіших гурманів.
Здобувачі освіти Державного навчального закладу «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» групи КО-23-3, відзначаючи Всесвітній день яблук, готували солодкі страви із цих запашних, соковитих фруктів.
Тут були: яблука запечені з сиром, шарлотка з яблуками, печиво «Яблучні троянди», яблука в клярі а також воловани з карамелізованими яблуками.
Під час оцінювання робіт здобувачів освіти враховувались смакові якості страв, естетика оформлення і подачі, оригінальність рецептури. А винагородою за виконану роботу була спільна дегустація!