Декада по професії «Кухар; офіціант»
З 25 листопада по 6 грудня 2019 року в Державному навчальному закладі «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» проводилася предметна декада з професії «Кухар; офіціант». Цікаві заходи підготовленні та проведенні майстрами і викладачами, були спрямовані на популяризацію професій, зацікавленість учнів до обраної сфери діяльності, розвиток їх творчих здібностей. Учні не лише продемонстрували здобуті теоретичні та практичні знання, а й свої творчі вміння.
Розпочалася декада виставкою публікацій, присвячених професії кухаря та офіціанта. Яскраві та змістовні газети виготовили учні навчальних груп.
Педагогічні працівники методкомісії представили на виставку розроблене комплексно-методичне забезпечення уроків теоретичного та виробничого навчання.
Цікаво та захоплююче пройшли круглий стіл «Що потрібно знати про раціональне харчування» , який підготувала Плахіна Світлана Микитівна з учнями групи КО-17-3, вікторина «Що я знаю про українську кухню» яку підготувала Юхименко Тетяна Геннадіївна з учнями групи КО-18-1.
Не менш захоплююче пройшли конкурси професійної майстерності. Конкурси проводилися з метою підвищення рівня професійної підготовки, розвитку творчої активності, вмінь і навиків учнів, вдосконалення організації та змісту навчання при підготовці кваліфікованих робітників з професії «Кухар; офіціант». Учні з професії «кухар» представили на суд журі ароматні фаршировані курячі окости, запечені рибні рулети, вареники . Учні з професії «офіціант» представили на суд журі техніку полірування посуду та способи сервірування столів.
«Смачний тиждень» створив незабутню атмосферу та справив неймовірне враження. Щодня учні груп показували свою майстерність у приготуванні виробів з дріжджового тіста, пряничного та бісквітного тіста.
Протягом декади учні отримали змогу обмінятися досвідом, продемонструвати свою професійну підготовку та творчі навички, здобуті у стінах ліцею.