A A A K K K
для людей з порушеннями зору

Державний навчальний заклад
"Професійний ліцей сфери послуг м.Хмільник"

28 жовтня - 69-а річниця звільнення України від німецько-фашистських загарбників

Дата: 02.01.2014 16:27
Кількість переглядів: 515

"Вони у битві чесно полягли, 
А іншого - ні вибору, ні змоги. 
Вони загинули. Але перемогли, 
Бо віддали життя для Перемоги!" 

28 жовтня у ДНЗ «Професійний ліцей сфери послуг м. Хмільник» відбувся відкритий виховний захід на відзначення пам’ятної дати Великої Вітчизняної війни, а саме 69-ї річниці звільнення України від німецько-фашистських загарбників.

Плакати, презентації, фотографії на воєнну тематику, мелодії воєнних літ, живі квіти, незримий дух присутніх захисників та визволителів України, похованих у 28 тисячах братських могил на її території, чиї імена загубилися в кривавій круговерті боїв, відступів та оточень, проривів та котлів, у гестапівських катівнях і концтаборах, на трагічних і скорботних біженських шляхах - усе це створювало незабутню атмосферу, яка повертала нас у ті важкі роки. 

Історія визволення України, як і всієї війни, писалася доблестю і самопожертвою воїнів, талантом полководців. Хто поліг за Дніпро, за Україну, буде, як співається в пісні тих літ, справді жити у віках. Жити в наших помислах і справах, нашій генетичній пам'яті. 

Та все ж основна увага була прикута до гостей заходу, переможців, які, дякуючи Богу, ще дожили до наших днів, ще можуть у ці 69-ті роковини розповісти правду про те, як вимітали фашистську нечисть із рідної землі. 

Це: Бордяківський Марк Альбінович, Бойко Ганна Федорівна, голова міської організації ветеранів України Лоїк Анатолій Васильович. 

Лише три долі, а вони, мов три краплини роси, відбивають долю всього покоління українців 1940-х, які зуміли захистити рідну землю, які й досі передають нам з вами свою, кров’ю підтверджену, любов до Батьківщини, повагу до героїчного минулого свого народу, пробуджують позитивні почуття і викликають засудження аморального, антигуманного. 
Вони розповіли нам про жорстокі бої за кожний метр української землі, про величезний внесок України у перемогу над нацизмом. 

69 років минуло з тих часів . Немало ж ! Але думка сягне далі, прагне заокруглювати ювілей, відрахувати 70, а потім і 100… безкінечно … Отаку магічну силу має слово «МИР»! 
Виросли нові покоління, але пам’ять про війну залишається у наших серцях, тому що неможливо забути ту біль і страждання, що випали на долю наших дідів та прадідів, бабусь та прабабусь, як неможливо оживити загиблих у боях під час найстрашнішої війни. 
Класний керівник Березовська Тетяна Гасанівна разом із учнями групи Б-12-4 у заключному слові звернулися до шанованих гостей: 

« - Дорогі ветерани! Доземний уклін Вам, творцям Великої Перемоги, за рідну Україну, за хоробрість Вашу, за рани Ваші, за віру Вашу . Ви є взірцем подвигу, мужності, любові в ім’я життя на землі. 

Дякуємо за найдорожче, що дісталось нам у спадок, – чисте небо і мирну працю на святій рідній землі. 

Від усього серця зичимо вам довгих років активного життя, затишку в родинах, наснаги та оптимізму. Хай кожен ваш день буде сонячним та щасливим!» 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора